Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - GÜNDEME DAİR SÖYLEMLER - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 GÜNDEME DAİR SÖYLEMLER

GÜNDEME DAİR SÖYLEMLER
 Yazı Boyutu

 Tarih : 01.12.2018 - 21:58:50


Ulu orta öylesine sapkın söylemler cirit atmaya başladı ki; dindar bir yönetimde toplumun dinden imandan çıkmaması için ifrat ve tefrit kavramlarına çok iyi vurgu yapıp durmak gerekiyor. Aksi takdirde aptala acıyan olmayacak ve aklını kullanmayan mil

 

GÜNDEME DAİR SÖYLEMLER
***
Ulu orta öylesine sapkın söylemler cirit atmaya başladı ki; dindar bir yönetimde toplumun dinden imandan çıkmaması için ifrat ve tefrit kavramlarına çok iyi vurgu yapıp durmak gerekiyor. Aksi takdirde aptala acıyan olmayacak ve aklını kullanmayan milletin üzerine zillet yağacak!(Torlakon)

***

Çâresizliğin başladığı ân, bir çârenin doğmaya başladığı ân olabilir! İşte bu da zekânın gelişmeye irâdenin de güçlenmeye zorlandığı ândır.(Torlakon)


***

5 Liraya alınan civciv hastalandığında 50 Lira veteriner ücreti ödemek enayilik değil hayat hakkına saygıdır. Tüm yaratıkların hayat hakkına saygılı ol, karınca da dünyaya bir kez gelir.(Torlakon öğretisi)


***

Hep karşımızdakinin iticiliğini göz önünde tutup da kendi iticiliğimizi göz ardı edip durursak hiçbir zaman barışa eremeyiz.(Torlakon)


***

Hayat yaşamak içindir, ölümü beklemek için değil.(Torlakon)


***

Acıları hissettiriyorlar diye sinirlerime sinirleniyordum; onların beni yaşatmaya çalıştıklarını anlayınca da özür dileyip teşekkür ettim.(Torlakon)

***

Günde yüzbin kere bilmiyorum desem, tüm bildiklerimi unutarak ruhumu huzura erdirebilir miyim, BİLMİYORUM.(Torlakon)


***

Dert etme dostum! Siyah bir çamurtaşı diye değerli saymazlar mihenk taşını fakat altının değerini de ondan sorarlar! Yeter ki sen değer ol; çamura da çöplüğe de düşsen, bir değerbilen mutlaka çıkacaktır.(Torlakon öğretisi)

***

Daha önemlisi; yoldaşın olmadığı değil, yolun doğru olduğudur.(Torlakon)


***

Güdülmemek için sorgulayıcı olmak gerek. Soruyu hep birlikte sormak veya soranı korumak. Çünkü hâkim güç, yalnız sorgucuyu kolayca susturur.(Torlakon)

***

Vatana veya millete verilen zararın dile getirilmesini engelleyen saygı, örtülü ihânettir.(Torlakon öğretisi)

***

Kendi işimizin başına getirmeyeceğimiz kişileri, devlet işinin başına da getirmediğimiz zaman adam oluruz.(Torlakon)


***

Vatanını sevdiğini söyleyen birisi sokağa tükürüyorsa eğer; ya YALAN söylüyordur ya da orası onun VATANI değildir.(Torlakon)


***

Eğer ki atalarımız "vatanı bu hâle kimler getirdiyse onlar kurtarsın" deyip cepheye koşmamış olsalardı, vatansız kalmış olurduk. Kahramanlık derecesi, fedakârlık derecesidir. Fedakârlık denen şey olmasaydı, ne vatandan ne de insanlıktan eser kalırdı.(Torlakon öğretisi)


***

Ey fedakârlık, sen ne yüce değersin; sayende vatan ve insanlık yaşıyor. Ey bencillik, sen ne âdi şeysin; sayende can cana kıyıyor.(Torlakon)


***

İçinde bulunduğu toplumun desteğine ihtiyaç duyan düşman, güven kazanabilmek için 'toplum sözcülüğü'ne soyunacaktır.(Torlakon)

***

Her yardım edişinde bir parmağınıza zincir vuranın dost olmadığını beşinci parmaktan sonra anlayabildiyseniz, bir organ kaybıyla kurtarmışsınız demektir.(Torlakon öğretisi)

***

İçimizden çıkan değerleri takdir etmesini bilemezsek, dışımızdakilerin(düşmanın) takdir ettiklerine katlanmak zorunda kalırız.(Torlakon)

***

Vicdanına dokununca ölü gibi, cüzdanına dokununca da deli gibi davranıyorsa insanlık, onu çağırmanın anlamı yoktur çünkü ölmüştür.(Torlakon)

***

Yediği dayağın tekniğini iyi kavrayan dayak yemiş sayılmaz; teknolojinin bedelini öyle ödemiştir.(Torlakon)

***

Daha önemli olan güçlü olmak değil, gücü kullanmayı bilmektir. Çevrenizdekilerin gücünü kullanabilirseniz, beden gücünüzün pek önemi kalmaz çünkü bilgi gücünüz onun önüne geçmiştir. (Torlakon öğretisi)


***

Akıllı insan mevcut sorunlara farklı bakışla kolay çözümler üretir, Aptal ise kendi ürettiği sorunları türevlendirip stresle ömür tüketir.(Torlakon)


***

Geçmişe üzülürken geleceği de kaybedenlerin durumu, cesedi kurtarmaya çalışırken hayâtını kaybedenlerin durumu gibidir.(Torlakon)

***

Olumsuz düşünceler esir aldıkları zihinleri depresyona sürükler, yanlış kararlar aldırır ve intihara kadar vardırır! Esaretten kurtuluş yolu; çok basit bile olsa olumlu bir şeye başlamak veya elden hiçbir şey gelmiyorsa inadına gülümsemeyi sürdürmektir. Mutluluk hormonu ilaçtır.(Torlakon)


***

Ya kâlbim atmayı unutursa düşüncesi kâlbi durdurabilir! Zihne musallat olan olumsuz düşüncüleri kovmanın yolu, inadına gülümsemeyi sürdürmektir.(Torlakon)


***

Çâresizliğin başladığı an, bir çârenin doğmaya başladığı an olabilir! İşte bu da zekânın gelişmeye, irâdenin de güçlenmeye zorlandığı andır.(Torlakon öğretisi)


***

Kaybedişler iki türlüdür: direnerek, pes ederek... Kazanma olasılığı sadece direniştedir.(Torlakon öğretisi)

***

Kavuştuğuna sevinip kaybettiğine de üzülen kul, Tanrının bazen de kaybettirerek kendisini koruduğunu sonradan anlayıp sevinir.(Torlakon)

***

Başka kulların da en az benim kadar varlık ve huzura erişmesi isteği yüreğimden bir an bile düşse, insanlığımdan şüpheye düşerim.(Torlakon)


***

İnsanlıktan nasibini alamamışlara hiçbir zaman fırsat verilmesin ki, insanlar da insanlıklarından utanma durumuna düşmesinler.(Torlakon)

***

Yanarım yanarım da; insan haklarına sahip çıkma işini iki yüzlü zalim çetelerin üstleniyor olmalarına yanarım... Dünyanın dörtte biri Müslüman olmasına rağmen, 5'li küresel haydut çetesine göre onlar sadece "hariçten gazel okuyan maraba" muamelesi görmeyi sürdürüyorlar.(Torlakon)

***

ULUSAL ÇIKARLARIN, ULUSLARI İNSANLIKTAN ÇIKARDIĞI, AKILDAN ÇIKARILMAMALIDIR! Türkiye, Rusya korkusuyla ABD’nin, ABD korkusuyla da Çin veya bir başka küresel haydudun kucağında selâmet arayanlardan olmamalı; önderliğe oynamalıdır. Bu ülkede onbinlerce Mustafa Kemal ATATÜRK vardır!(Torlakon)

***

Ülkemizdeki her türlü iyi gelişme, devlete ve insanımıza güveni de artıracaktır. Artan güvenle birlikte paramızın değeri de artacaktır. Paramızın değerinin artması da insanımız ve devletimizin saygınlığını artıracaktır. Saygınlığın artması da insanımıza sağlık, devletimize güçtür.(Torlakon)

***

Dünya barışı ve insanlığın huzuru Türk Birliği ve Gücüne bağlıdır. Türk'ün boyun eğdirildiği bir dünyada insanlık yerlerde sürünüyor demektir.(Torlakon öğretisi)


***

İslâmı en iyi temsil edip hakkını da savunanlar oldukları için cümle küffarın Türk Milletine düşmanlık ediyor olması gayet doğaldır. Doğal olmayan; kendisini Müslüman addedenlerin Türk düşmanlığı yapmasıdır ve onların kitabı da Kur'an değil, olsa olsa Makyavelli'nin kitabıdır.(Torlakon)


***

Her değerin her devirde istismarcıları olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu değerlerin en başında da din gelmektedir. İstismarcıların başarısı, halkın ahmaklığıyla doğru orantılıdır.(Torlakon)


***

Câhil olmayan bir kişi hem nankör hem de dindar ise onun gerçek yüzü nankörlüktür. Nankörlük hâinliğin küçüğüdür, büyüyünce hâin olur.(Torlakon öğretisi)


***

Che Guevara için her türlü tanıtım yolunu kullananlar ve onların arasında özellikle Türk olduğunu iddia eden sözde aydınların, Doğu Türkistan'ın efsanevî kahramanı Osman BATUR'u görmezden gelişleri ibretliktir. Medyada, giysilerde, şapkalarda inadına onun resmini basmak gerekiyor.(Torlakon)


***

Kurtardığı vatanda elbette en çok O hak ediyordu doya doya gülebilmeyi. Yorgun düşmüş ülkesinde cehâlet ve sefâlete karşı başlattığı 16 yıllık(1922-1938) ikinci kurtuluş savaşı boyunca ne kadar gülebildiyse.. Bir on yıl daha yaşasaydı kesinlikle süper güç olurduk. RÛHU ŞÂD OLSUN.


***

Bıçkınlıkta nam salmaya çalışan çapsızların genel âdetidir en namlılara sataşmak. Onlar pek âlâ bilmektedirler ki; köteği adamakıllı yeseler de kazanmış sayılacaklardır çünkü en namlının ardından ikinci olacaklardır. ATATÜRK'e sataşıp durmalarının altında da bu psikoloji vardır.(Torlakon)


***

BOZKURDUN ZEKÂSI... Yabancı ülkelerden gelen misafirler karşısında ayağa kalkmamak için başka bir odada bekler ve sonradan içeri girerek onları ayağa kaldırırdı. Yerine geçtiğinde de ışığı arkasına alırdı. Işığa doğru bakmak zorunda kalan misafirlerin bakışları cılızlaşırken, O’nun çakmak çakmak delici bakışları Çakırkuşu gibi ortalığı denetim ve baskı altına alırdı. İşte ATATÜRK Böyle Zekî Bir Önderdi. RÛHU ŞÂD OLSUN.(Torlakon)


***

Gâvur dediklerimiz "nasıl daha sağlıklı ve huzurlu yaşarız" hesâbı yaparken, Müslüman dediklerimiz de "nasıl bir ayrıntıyı fitne sebebi yapıp da birbirimizi yeriz" derdindeler. "Aklını güzelce kullanmayanların üzerine pislik yağdırırız."(Yunus,100.Ayet)


Aptala acıyan yok!(Torlakon)



***


  Editör :  TORLAKON

3812 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 25 Puan Verildi
 Kaynak :  TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 169
 Dün : 223
 Toplam : 1074269
 Ip No : 54.85.255.74
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.