Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
GÜNCEL OLAYLAR - Türk Boyları Macaristan da Bir Araya Geldi - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 Türk Boyları Macaristan da Bir Araya Geldi

Türk Boyları Macaristan da Bir Araya Geldi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.08.2018 - 17:05:54


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Macar Turan Vakfı iş birliğinde Macaristanın Bugac kentinde düzenlenen ve Türk kökenli milletleri buluşturan Türk-Hun Kurultayına 27 milletten Türk kökenli halk temsilcileri katıldı.

 

2018 TURAN KURULTAYI

Bugac’ta düzenlenen Türk-Hun Kurultayı’nda Türk soyundan gelen Macar, Azeri, Avar, Başkurt, Bulgar, Balkar, Buryat, Çuvaş, Gagavuz, Kabardino, Karaçay, Karakalpak, Kazak, Kazakistanlı Madyar, Kırgız, Kımık, Moğol, Nogay, Oğuz, Özbek, Tatar, Türk, Tuva, Türkmen, Uygur ve Yakut boyları bir araya geldi.

Hun-Türk milletlerini yakınlaştırmak amacıyla Macar-Turan Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen programa, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğe katılan davetlileri, Avrupa Hun İmparatorluğu hükümdarı Atilla'nın mirasçıları olarak niteleyen Meclis Başkanı Köver, Macarların, en Batı'daki Doğu halkı olduğunu ve hiçbir zaman Doğu'daki kardeş halkları unutmayacağını söyledi.

Köver, 2008 yılından beri düzenlenen kurultayın, sembolik bir mesajının bulunduğuna işaret ederek, ''Macarların gerçek kökenini öğrenmemesi veya yanlış bir şekilde öğrenmesi her zaman bazılarının çıkarınaydı.'' diye konuştu.

TİKA Balkan Türklerinin de Kurultaya ilk defa katılımını sağladı

TİKA Macaristan Koordinatörü Ayşe Saraç, 27 milletten Türk kökenli halkın temsil edildiği kurultaya ilginin her yıl daha da arttığına dikkat çekerek, TİKA'nın kurultaya bu yıl Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) temsilcilerinde iştirak etmesine katkı sağladığını belirtti.

Macaristan Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Sandor Lezsak'ın hamiliğini yaptığı etkinliğe, Türk dünyası, Bakan ülkeleri milletvekilleri, Türk Sivil Toplum Kuruluşları, üst düzey yöneticiler ve Avrupa’dan Orta Asya’ya Türk kavimleri katılarak, Turan Birliği atlı hız ve atlı güreş, köböre (kökpar) yarışmaları ve okçular için engelli yarışma ve törenlerini büyük heyecanla izlediler.

2016 Turan Kurultayında 15 Temmuz Vurgusu Yapılmıştı

2016 Kurultayında konuşan Macar Turan Vakfı Başkanı Biro Andras, "Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan elim hadiselere rağmen zafer kazanan demokrasiye inanan Türk halkıdır" sözleri ile Türk halkına destek mesajı iletmişti. Andras, Türk halkının kendi ülkesine yapılan ihanete ve işgale karşı gerçekleştirdiği demokrasi zaferinden bahsederek  "Darbeyi püskürten Türk halkından selam"  ifadelerini kullanmıştı.

Macar, Türk ve Hun geleneklerini korumak ve yaşatmak için kurulmuş olan Macar Turan Vakfı 2008 yılından bu yana her iki yılda bir TİKA desteğinde Turan Kurultayı düzenliyor. Yaklaşık 200 bin davetlinin katıldığı ve 27 Türk boyunu bir araya getiren ve Hun kardeşliğini simgeleyen Kurultaydaki ortam 500-1000'li yılların Orta Asya Turan halklarının yaşamını ve Macarların Karpat Havzasında yurt tutuşunu yansıtan gösteriler ile kutlanıyor.

(Kaynak: TİKA)


  Editör :  TORLAKON

3565 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 15 Puan Verildi
 Kaynak :  TİKA.gov.tr

 Kategori ¬ GÜNCEL OLAYLAR

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 68
 Dün : 223
 Toplam : 1074168
 Ip No : 44.220.245.254
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.