Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv
 
TORLAKONDAN - EN ESKİ CANLILIK İZLERİ BULUNDU - TÜRK FİLOZOF TORLAKON
   
 EN ESKİ CANLILIK İZLERİ BULUNDU

EN ESKİ CANLILIK İZLERİ BULUNDU
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.11.2013 - 15:36:42


Bilim insanları, Avustralyada yapılan araştırmalarda 3.5 milyar yıl öncesine uzanan karmaşık mikrobiyal ekosistemlerin izlerine ulaştı. Keşfin, Dünyadaki en eski yaşam örneğini temsil ettiği ifade edildi. Kaya katmanları üzerinde yapılan araştırmalar

 

EN ESKİ CANLILIK İZLERİ BULUNDU

 

Bilim insanları, Avustralya’da yapılan araştırmalarda 3.5 milyar yıl öncesine uzanan ‘karmaşık mikrobiyal ekosistemlerin’ izlerine ulaştı. Keşfin, Dünya’daki en eski yaşam örneğini temsil ettiği ifade edildi.

 

Araştırmacılar, Batı Avustralya eyaletinin Pilbara bölgesindeki kaya katmanları üzerinde yaptıkları araştırmada, milyarlarca yıl öncesine uzanan yaşam izleri buldu.

 

Mikropların, antik kaya yapılarıyla bilinen Marble Bar adındaki yerleşim biriminin batısında kalan ‘Dresser Formation’ adlı kayada bulunduğu belirtildi.

 

Guardian’a açıklama yapan Western Australia Üniversitesi’nden Profesör David Wacey, ‘bulguların, Dünya’daki en eski yaşam formlarına ait tarihi birkaç milyon yıl daha geriye çektiğini’ ifade etti.

 

Wacey, “Pilbara bölgesi, tüm dünyada en az bozulmaya uğramış antik kaya yapılarına sahip. Buradaki kayalardan daha eski yapıları bulmak güç... Geçmişte yaptığımız araştırmalarda 3.45 milyar yıl öncesine uzanan yaşam izleri bulmuştuk. Bu sefer biraz daha geriye gitmeyi başardık” dedi.

 

Wacey, Dresser kayasından alınan çok ince kesitlerde, antik mikrop grupları tespit ettiklerini belirtti. Gruplar halinde yaşamayı tercih eden bakteri ve mikropların, gereksinim duydukları kimyasala göre kayaların farklı tabakalarında yaşadığı, ışığı sevenlerin kayanın üst kısımlarında yer aldığı ifade edildi.

 

DÜNYA OKYANUSLARLA KAPLIYDI

 

Antik bakterilerin ait olduğu 3.5 milyar yıl öncesinde, Dünya’nın büyük kısmı okyanuslarla kaplıydı ve sıcaklık bugünkünden çok daha yüksekti. Bakteriler en yaygın yaşam türünü oluştururken, gelişmiş yaşam formları henüz ortaya çıkmamıştı.

 

Wacey, söz konusu zamanlarda neredeyse hiç oksijen olmadığını, CO2 ve metan gazının atmosferde baskın olduğunu belirtti.

 

Dünya’nın neredeyse tamamen okyanuslarla kaplı olduğu günlerde, çok fazla volkanik faaliyet yaşanıyordu ve atmosferdeki sülfür oranı da fazlaydı. 2.5 milyar öncesine kadar, çekirdekli hücrelere sahip canlıların gelişimi görülmedi.

 

Pilbara bölgesindeki kayaların Mars’taki kaya yapılarıyla benzerliği olduğunu belirten Wacey, “Araştırmalar bize bir gün dış bir gezegende yaşam olduğu ipucunu verebilir. Bu oldukça heyecan verici” dedi.
 

  Editör :  TORLAKON

3704 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 24 Puan Verildi
 Kaynak :  NTVMSNBC

 Kategori ¬ TORLAKONDAN

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 Duyuru
  DEĞERLİ CANLAR MERHABA Torlakon ocağı, Türk Milletinin ve insanlığın bekâsı için tütmektedir. Nefesi olmak istiyorum, kâlbi vatan için atanın; sesi olmak istiyorum, toprakta kefensiz yatanın(TORLAKON)  

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 13
 Bugün : 218
 Dün : 219
 Toplam : 1126957
 Ip No : 3.135.214.175
     
 
 Vatan Size Minnettar
 

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 34.4495 34.5115
  Euro 22.2327 22.3799
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



 

 



 
 

   © Copyright - 2008- TÜRK FİLOZOF TORLAKON - Tüm Hakları Saklıdır. 

TÜRK FİLOZOF TORLAKON

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.